Huisartsenmaatschap MCN homepage
Levensbedreigend - Bel 112
Spoed - Bel 0548 61 62 63 toets 1
Afspraak maken - Bel 0548 61 62 63

De praktijk

Van harte welkom op de website van huisartsenmaatschap MCN.

U vindt hier alle informatie over onze praktijk; wie wij zijn en wat we doen, openingstijden, handige gezondheidsinformatie, de laatste nieuwtjes etc.

Onze praktijk is een moderne en ruime praktijk. Wij zijn een geaccrediteerde praktijk en zijn er dan ook trots op dat niet alleen wij, maar ook onze beroepsgroep overtuigd is van kwalitatief hoogstaande praktijkvoering.

De praktijk staat open voor patienten uit Nijverdal en om liggende dorpen

Wij hebben een groot team van 7 huisartsen, 2 huisartsen in opleiding, een manager, een heel team doktersassistentes,  4 praktijkverpleegkundigen, 1 specialistisch verpleegkundige,  en 2 praktijkverpleegkundigen- POHGGZ.
Kijk voor een korte kennismaking van op onze medewerkers pagina.

Huisarts in opleiding
Onze praktijk is verbonden met huisartsenopleiding van de Vrije Universiteit te Amsterdam. In dit kader is vaak een huisarts in opleiding bij ons werkzaam. Deze is volledig bevoegd en werkt onder supervisie van de huisartsen.

Assistentes

De assistentes nemen niet alleen de telefoon op! Zij kunnen u goed advies geven, veel vragen zelf afhandelen en maken de planning voor de artsen en overige medewerkers.
Bij de assistente kunt u uitslagen opvragen. Zij kan u adviezen geven en uitleg geven over de praktijk.

In de praktijk hebben de assistentes eigen taken waaronder ook medische taken, zoals oren uitspuiten, wondverzorging, hechtingen verwijderen, wratten behandelen, e.d.
De assistentes zorgen in samenwerking met Medlon voor bloedafname voor laboratoriumonderzoek.
De assistentes nemen in een eigen spreekuur controles van de artsen over. Hierbij moet u denken aan controle van patiënten met hoge bloeddruk en suikerziekte en het maken van uitstrijkjes. Voor de spreekuren van de assistentes dient u eerst een afspraak te maken.

Assistenten Anita Filart en Gerdie Holland hebben een aanvullende opleiding gedaan waardoor zij zelfstandig een aantal medische klachten, bv keelontsteking en enkelverstuiking kan onderzoeken en behandelen.

Wij hebben regelmatig stagiaires werkzaam in de praktijk. Zij zijn in opleiding tot doktersassistente en mogen gedurende hun opleiding steeds meer taken zelfstandig uitvoeren.

Praktijkverpleegkundige
De praktijkverpleegkundige houdt spreekuren voor mensen met chronische aandoeningen zoals suikerziekte en chronische longaandoeningen. Zij kan begeleiden bij het stoppen met roken. Ook bezoekt zij vaak ouderen thuis en kan zij advies geven bij wondverzorging.
Voor een afspraak op het spreekuur, of telefonisch overleg met haar kunt u bellen met de assistente.

Praktijkondersteuner Huisartsen GGZ
De POHGGZ geeft ondersteuning aan de huisartsen bij de zorg voor mensen met psychische en/of psychosociale klachten. De POHGGZ heeft ervaring in de psychische hulpverlening. Zij werkt in dienst van de huisarts. De kosten voor deze begeleiding vallen onder de huisartsenzorg, u hoeft er dus niet apart voor te betalen. De huisarts bepaalt samen met u of u geholpen kunt zijn door contact met de POHGGZ. Vaak is dat door gesprekken, soms kunt u een module via internet volgen.