Huisartsenmaatschap MCN homepage
Levensbedreigend - Bel 112
Spoed buiten kantooruren - Bel 088 – 588 0 588
Afspraak maken - Bel tijdens kantooruren

Spreekuur

Huisartsen
De huisartsen werken uitsluitend op afspraak!
De assistente zal vragen naar de aard van uw klachten om een goede planning en optimale service te kunnen verlenen. Een afspraak duurt 15 minuten.

De artsen werken nauw met elkaar samen. Er zijn duidelijke werkafspraken en wij vinden goede verslaglegging in uw dossier belangrijk. Dit maakt dat we de zorg goed kunnen continueren.

Er werken ook artsen in opleiding tot huisarts in de praktijk. Zij hebben de basisopleiding tot arts achter de rug en mogen zelfstandig medische onderzoeken en behandelingen doen. Zij hebben dagelijks overleg met de huisartsen die hen begeleiden bij hun opleiding.

Assistentes
De assistentes nemen niet alleen de telefoon op! Zij kunnen u goed advies geven, veel vragen zelf afhandelen en maken de planning voor de artsen en overige medewerkers.
Bij de assistente kunt u uitslagen opvragen. Zij kan u adviezen geven en uitleg geven over de praktijk.

In de praktijk hebben de assistentes eigen taken waaronder ook medische taken, zoals oren uitspuiten, wondverzorging, hechtingen verwijderen, tapen, wratten behandelen, e.d.
De assistentes zorgen in samenwerking met Medlon voor bloedafname voor laboratoriumonderzoek.
De assistentes nemen in een eigen spreekuur controles van de artsen over. Hierbij moet u denken aan controle van patiënten met hoge bloeddruk en suikerziekte en het maken van uitstrijkjes. Voor de spreekuren van de assistentes dient u eerst een afspraak te maken.

De assistentes Anita Filart, Gerdie Holland en Simone Slooten hebben een aanvullende opleiding gedaan waardoor zij zelfstandig een aantal medische klachten, bv keelontsteking en enkelverstuiking kunnen onderzoeken en behandelen.
Ook voert Gerdie een Vrouwenspreekuur waar u terecht kunt met specifieke vrouwenklachten

Wij hebben regelmatig stagiaires werkzaam in de praktijk. Zij zijn in opleiding tot doktersassistente en mogen gedurende hun opleiding steeds meer taken zelfstandig uitvoeren.

Praktijkverpleegkundige
De praktijkverpleegkundige houdt spreekuren voor mensen met chronische aandoeningen zoals suikerziekte en chronische longaandoeningen.
Ook bezoekt zij vaak ouderen thuis en kan zij advies geven bij wondverzorging.
Voor een afspraak op het spreekuur, of telefonisch overleg met haar kunt u bellen met de assistente.

Praktijkondersteuner Huisartsen GGZ
De POHGGZ geeft ondersteuning aan de huisartsen bij de zorg voor mensen met psychische en/of psychosociale klachten. De POHGGZ heeft ervaring in de psychische hulpverlening. Zij werkt in dienst van de huisarts. De kosten voor deze begeleiding vallen onder de huisartsenzorg, u hoeft er dus niet apart voor te betalen. De huisarts bepaalt samen met u of u geholpen kunt zijn door contact met de POHGGZ. Vaak is dat door gesprekken, soms kunt u een module via internet volgen.

Wilt u weten wie welke functie heeft in onze praktijk? Kijkt u dan even onder het kopje “ons team“.