Huisartsenmaatschap MCN homepage
Levensbedreigend - Bel 112
Spoed buiten kantooruren - Bel 088 – 588 0 588
Afspraak maken - Bel tijdens kantooruren

Herhaalrecept

Herhaalrecepten zijn recepten voor medicijnen die u chronisch gebruikt en die al eerder door uw huisarts of specialist aan u zijn voorgeschreven. U kunt op verschillende manieren herhaalrecepten aanvragen.

Aanvragen bij de eigen apotheek
U kunt uw herhaalrecepten direct (telefonisch) aanvragen bij uw eigen apotheek. De apotheek stuurt uw aanvraag daarna door naar de praktijk waar de arts uw recept beoordeelt. Indien de arts akkoord gaat met het recept mag de apotheek het afleveren aan u.

Contactgegevens apotheken:
Service Apotheek Mijnhardt en Schotman
Tel: 0548-612345
Internet: www.apotheekmijnhardt.nl of www.apotheekschotman.nl

Mediq apotheek de Vries:
Tel: 0548-615291
Internet: www.herhaalrecept.nl

Kringapotheek Nijverdal:
Tel: 0548-616678
Internet: www.apotheeknijverdal.nl

Aanvragen via uw huisarts

Bepaalde geneesmiddelen zoals bijvoorbeeld tegen infecties of hormoonpreparaten kunnen niet rechtstreeks via de apotheek worden herhaald, hiervoor dient u contact op te nemen met de huisartsenpraktijk. Ook zijn er geneesmiddelen, zoals methotrexaat en biologicals die uitsluitend via de specialist worden herhaald.
Als u lange tijd meerdere geneemiddelen per dag moet gebruiken, dan kan de apotheek deze voor u in een baxter doen. De tabletten worden dan voor u per innametijd en dag verdeeld in zakjes op een rol. Dit kan helpen om vergissingen te voorkomen. Vraag hiernaar bij uw apotheek!

De overheid heeft bepaald dat apothekers de goedkoopste variant van veel geneesmiddelen moeten afleveren. Het kan dus voorkomen dat de doosjes, vorm of kleur van uw geneesmiddelen veranderen. Het middel waar het om gaat (het werkzame bestanddeel) blijft hetzelfde maar de verpakking kan veranderen. Zowel uw arts als uw apotheker kunnen helaas niets veranderen aan dit beleid.