De week van Lezen en Schrijven

De week van 6 tot en met 12 september is de Week van Lezen en Schrijven. In deze week vraagt Stichting Lezen en Schrijven extra aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben deze mensen ook moeite met het gebruiken van een computer of smartphone. In Nederland zijn dit 2,5 miljoen volwassen. Een grote kans dus dat iemand in uw omgeving moeite heeft met lezen en schrijven, of misschien bent u zelf wel iemand die bij deze groep hoort. De meeste mensen vinden het lastig om hier over te praten. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen kan het zijn dat je minder snel een baan vindt, minder gezond leeft en minder grip op je geldzaken hebt. Daarom is het belangrijk om wel over het onderwerp te praten. Ook voor de huisarts is het belangrijk om te weten dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Kent u iemand in uw omgeving, of bent u zelf iemand die hulp nodig heeft bij het leren lezen en schrijven, praat erover en zoek hulp. In de gemeente Hellendoorn kunt u terecht bij het Taalpunt van Stichting de Welle in Nijverdal, u kunt hen bereiken via het telefoonnummer 0548 – 638810.

Wilt u meer informatie over het onderwerp kijk dan op de website van Stichting Lezen en Schrijven: www.lezenenschrijven.nl. Hier kunt u onder andere informatie vinden over hoe u de signalen kunt herkennen van iemand die moeite heeft met lezen en schrijven, hoe u er naar kunt vragen en wat u kunt doen om te helpen.